ANKARA / MAMAK - Açıkalın İlkokulu

Mrt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Mart ayı çalışmaları kapsamında 1. sınıflar düzeyinde "Masal Okumaları" yapılarak, "Anlamını Bul", "Kelime Türetme", "Kare Bulmaca" etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Aşağıdaki görsellerde sınıflarımızda yapılan çalışmalardan seçilen örnekler yer almaktadır.

Şbt

Şubat ayı çalışmaları kapsamında "Atasözleri ve Deyimleri Görselleştirme" etkinlikleri okulumuz 4. sınıfları düzeyinde gerçekleştirilmiştir. Sınıflardan seçilen başarılı çalışmalar okul girişinde sergilenmiştir.

Şbt

Seçilen Dede Korkut hikayelerinden belirlenen anahtar kelimelerle "Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma" etkinliği yapıldı. Her şubenin en iyisi belirlendi. Seçilen eserlerin içinden de okulun en iyi çalışması belirlenerek Mamak İlçe Müdürlüğüne gönderildi.

Aşağıda bu Süreçle ilgili yapılan çalışmalardan seçilen görsellerden örnekler yer almaktadır.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Aralık ayı çalışmaları kapsamında; "En iyi cümle/afiş" temalı çalışmalarımızı 4. Sınıflar düzeyinde gerçekleştirdik. "Maysa ile Bulut"  izleme metninde geçen "kervan, bağır ve azık" kelimeleri ile oluşturulan cümleler ve afiş çalışmaları içinden her şubenin en iyisi belirlendi. Seçilen eserlerin içinden de okulun en iyi çalışması belirlenerek Mamak İlçe  Müdürlüğüne gönderildi. Haberimizde sınıfların en iyi cümlesi ve afişleri yer almaktadır.

Dilimizin Zenginlikleri

"Dilimizin Zenginlikleri" Projesi kapsamında, "Türkçem Benim Ses Bayrağım" diyen Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın mısrasını temel alarak; Türkçemiz'den Dünya dillerine geçen kelimeleri öğrencilerimizin katkılarıyla araştırıp bazılarını okul panomuzda sergiledik. Çalışmamızda Prof. Dr. Günay KARAAĞAÇ'ın "Türkçe Verintiler Sözlüğü" adlı eserinden faydalandık.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100. Yıl Kutlaması